Syarikat Mentari Sdn Bhd / Rusnita Ropa... [et al.] - Ropa, Rusnita; Mustapa, Masliha; Jamil, Mailina; Abdullah Sani, Fariza; Zakariah, Zarimah (2000)
Mentari Sdn Bhd adalah sebuah syarikat Bumiputra yang menumpukan skopnya di dalam bidang memproses makanan ayam iaitu dedak yang dihasilkan daripada sumber-sumber tumbuhan dan campuran bahan kimia yang dibenarkan. Mentari Sdn Bhd menghasilkan dedak ayam yang kurang kolestrol. Ini kerana, dewasa ini pengguna lebih mementingkan kualiti dan faedah yang akan diperolehi daripada produk yang dibeli. Syarikat ini terletak di Mukim Chuping, Kangar Perlis.