Satu tinjauan mengenai kesan penggunaan 'model' pada papan iklan terhadap pengguna di Malaysia / Rohaiza Mohd Nawi - Mohd Nawi, Rohaiza (1999)
Penulis ingin menyentuh mengenai apakah yang dimaksudkan dengan model serta penggunaannya pada papan iklan. Dapatkah ia menarikkan lagi papan iklan pada masa kini (90-an), definasi papan iklan serta fungsinya terhadap masyarakat dan tempat strategik papan iklan ini agar ianya menjadi tontonan orang ramai. Penulis juga ingin menyingkap tujuan papan iklan dan perbezaan di antara papan iklan yang menggunakan model dan yang tidak menggunakan model.Manakah lebih berkesan serta kepentingan elemen-elemen grafik di dalam menghasilkan sebuah papan iklan yang menarik dan diterima oleh pengguna.