Satu kajian penghasilan siri kartun animasi dua dimensi di Malaysia / Bonica Akang - Akang, Bonica (2001)
Tujuan dan Masalah Penyelidikan: Persoalan yang menjadi pokok utama di dalam kajian ini adalah untuk meninjau sejauh manakah tahap pencapaian animasi di dalam negara kita ini disamping dapat mengetahui bagaimanakah sesuatu sin animasi dapat dihasilkan.