Tulang sotong satu daya ketahanan bahan bakar untuk acuan/mould / Ahmad Rasdhi Yan Ibrahim - Ibrahim, Ahmad Rasdhi Yan (Institute of Research, Development and Commercialization , Universiti Teknologi MARA, 1994)
Menghasilkan kaedah untuk memperluaskan dan membuka satu lagi bahan acuan 'mould' yang digunakan daripada bahan buangan "recycle material' seperti tulang sotong. Di samping itu juga dapat memperluaskan satu lagi bahan proses baru yang boleh digunakan di dalam teknologi industri seperti logam seramik dan kaca. Kesannya dapat memperluaskan dan membantu menerokai meningkatkan perbagaian pendapatan ekonomi para nelayan di Malaysia.