Operasi e-LEva di UiTM Pahang: Satu kajian kes / Khairul Nizam Abdul Halim - Abdul Halim, Khairul Nizam (2006)
Pengajaran dan pembelajaran (P&P) perlu dinilai untuk penambahbaikan. Model penilaian tradisional mendatangkan banyak masalah terutama dari segi masa, gunatenga dan koso Kajian ini menghasilkan satu model baru untuk penilaian P&P berdasarkan sistem penilaian berkomputer yang dikenali sebagai e-LEva di UiTM Pahang. Kajian ini juga menentukan kelebihan model baru berbanding model tradisional. Model baru ini dapat mengatasi masalah, terutamanya masalah masa, gunatenaga dan koso