Ke arah universiti bertaraf dunia / Abdullah Suhaimi Mohamed - Mohamed, Abdullah Suhaimi (2006)
Universiti Teknologi MARA akan mengisytiharkan ianya bertarafdunia pada tahun 2006. Mulai 2001, UiTM telah menyediakan Strategi 2121 bagi memperkukuhkan kedudukannya sebagai sebuah universiti. UiTM terus berusaha untuk memenuhi kriteria sebagai universiti bertaraf dunia. Antara faktor yang diberi tumpuan ialah proses pengajaran dan pembelajaran, penyelidikan dan kesarjanaan dan sumbangan pembangunan masyarakat.