Perbandingan antara kaedah penguraian adomian multiperingkat (multistage adomian decomposition method [MADM]) dengan kaedah lelaran bervariasi multiperingkat (multistage variational iteration method [MVIM]) / Mat Salim Selamat - Selamat, Mat Salim (Universiti Teknologi MARA Cawangan Pahang, 2008)
Dalam artikel ini, dua kaedah berangka dibandingkan untuk memberi penyelesaian hampiran bagi satu sistem persamaan pembezaan biasa. Hasil pengiraan dibandingkan dengan kaedah konvensional Runge-Kutta peringkat keempat bagi menentukan kaedah yang lebih cekap.