Cadangan pemantapan proses penilaian pelajar di Kolej- Kolej Bersekutu (KKB) UiTM menggunakan penanda arasan penilaian / Mohd Norafizal Abd Aziz and Hasnizawati Hashim - Abd Aziz, Mohd Norafizal; Hashim, Hasnizawati (Universiti Teknologi MARA Cawangan Pahang, 2008)
Kajian dijalankan untuk melihat keberkesanan penilaian markah kerja kursus di Kolej-kolej Bersekutu (KB) bagi program - program UiTM yang ditawarkan di kolej tersebut. Penggunaan aras ketrampilan digunakan bagi melihat sejauh mana keberkesanan penilaian markah kerja kursus dilakukan. Beberapa cadangan penambahbaikan terhadap proses penilaian markah kerja kursus di Kolej Bersekutu juga diberikan bagi pertimbangan pihak bertanggungjawab di UiTM serta untuk menjamin kualiti graduan yang dihasilkan oleh Kolej Bersekutu