Pengurusan keselamatan dan kesihatan terhadap kecekapan pekerja belakang tabir di Istana Budaya / Nurul Shuhada Amir Nasuruddin - Amir Nasuruddin, Nurul Shuhada (2017)
Pengurusan keselamatan dan kesihatan terhadap kecekapan pekerja haruslah dititikberatkan. Walau bagaimanapun, kajian sebegini masih kurang dijalankan di Malaysia terutamanya di dalam industri kreatif. Pengurusan keselamatan dan kesihatan memainkan peranan yang amat besar terutamanya dalam mewujudkan suasana tempat kerja yang baik. Oleh itu, kecekapan pekerja adalah penting bagi perkerja yang berkhidmat di belakang tabir bagi memastikan keselamatan mereka berada dalam keadaan baik. Tujuan kajian ini dijalankan adalah untuk dijadikan sebagai sumber maklumat atau bahan rujukan kajian akan datang. Penulis menggunakan kaedah kualitatif iaitu sesi temu bual bersama beberapa jurutera dan pengarah teknikal Istana Budaya. Kesimpulannya, kajian ini dapat memberi panduan kepada masyarakat atau organisasi mengenai tahap keselamatan dan kesihatan terhadap kecekapan pekerja di dalam industri kreatif.