Projek teater mamak the musical- impak psikologi warna kostum kepada emosi watak Veeta melalui teori Carl Jung / Nurul Aidilla Syamimie Mohd Shaffi. - Mohd Shaff, Nurul Aidilla Syamimie (2017)
Kajian ini bertujuan untuk menganalisis impak psikologi warna kostum dalam mempertingkatkan emosi watak Veeta dalam teater Mamak The Musical. Tujuan kajian ini dilakukan adalah untuk mengenalpasti tenaga warna melalui teori Carl Jung. Kajian ini memfokuskan pada pembentukan psikologi emosi watak tersebut melalui penelitian teori Carl Jung yang memfokuskan pada empat warna tenaga iaitu fiery red, earth green, sunshine yellow dan cool blue. Pengkaji menggunakan medium kostum sebagai medium untuk mengaplikasikan teori yang digunapakai. Kajian juga akan mengenalpasti emosi watak Veeta dalam naskah lakon agar kajian warna kostum tersebut dapat dihubungkaitkan dengan teori tenaga warna Carl Jung. Hasil kajian ilmiah ini akan merungkai penggunaan warna kostum mengikut kajian psikologi tenaga warna kostum dapat membantu dalam pembinaan emosi watak pelakon.