Strategi pemasaran bagi butik Calaqisya dalam aspek persaingan, sasaran pasaran dan kepuasan pelanggan / Nur Amanina Aisya Ismail. - Ismail, Nur Amanina Aisya (2017)
Kajian ini mengenalpasti tentang strategi pemasaran, aspek sasaran pasaran serta kepuasan pengguna terhadap butik Calaqisya. Teori pemasaran dari Kotler dan Amstrong digunakan untuk strategi pemasaran, aspek sasaran pasaran serta kepuasan pengguna di dalam kajian ini. Objektif kajian ini adalah untuk mengkaji masalah persaingan yang berlaku diantara butik Calaqisya dan butik pakaian muslimah yang lain, untuk memahami adakah Calaqisya mencapai sasaran pasaran yang mereka mahu melalui promosi yang dilakukan oleh butiknya dan mengenalpasti bagaimaana Calaqisya berjaya menarik perhatian pelanggan dan memberi kepuasan kepada pelanggan. Kajian ini akan menggunakan sepenuhnya kaedah temuduga bersama unit pemasaran butik Calaqisya dan bertanya maklumbalas para pengguna atau pelanggan. Kertas kerja ini memberikan sumbangan kepada peniaga agar mengetahui lebih mendalam tentang pemasaran yang terdapat di Malaysia. Tambahan lagi, penyelidik berharap supaya kertas kerja ini dapat memberi sedikit pengetahuan kepada mahasiswa universiti terhadap strategi pemasaran yang dijalankan oleh sesebuah perniagaan butik pakaian muslimah.