Kajian penggunaan kaedah periklanan dan promosi dalam meningkatkan pasaran Jakel Trading / Izzatul Syahirah Yusof - Yusof, Izzatul Syahirah (2017)
Kajian ini untuk mengenalpasti terhadap kesan iklan dan promosi kepada masyarakat serta etika di dalam menyiarkan iklan dan promosi melalui media cetak dan media elektronik. Teori etika dan kesan dalam periklanan dan promosi dari Philip Kotler digunakan untuk lebih mengenalpasti terhadap etika dan kesan periklanan dan promosi kepada masyarakat pada masa kini. Objektif kajian ini adalah untuk mengenalpasti kesan positif dan negatif di dalam periklanan dan promosi kepada masyarakat. Tesis ini akan di lakukan dengan menggunakan kaedah kualitatif dengan menemu bual pengusaha Jakel Trading. Kertas kerja ini dapat dilihat dengan lebih teliti apabila setiap pengusaha dapat mengetahui dengan lebih jelas mengenai kesan dan etika di dalam periklanan dan promosi terhadap masyarakat. Tambahan lagi, penyelidikan berharap supaya kertas kerja ini dapat memberikan sedikit pengetahuan kepada mahasiswa universiti terhadap kesan dan etika dalam menghasilkan periklanan dan promosi dengan menggunakan medium sah untuk lebih memahami tentang etika terhadap iklan dan promosi yang disiarkan.