Sistem pencarian pakar oleh Unit Pengurusan Kualiti UiTM Cawangan Kelantan / Nik Zam Nik-Wan ...[et al.] - Nik-Wan, Nik Zam; Abdullah@Abd Aziz, Azilawati; Wan Mustafa, Wan Muzlaina; Mustapha, Zaiton; Mustapha, Muhammad Firdaus (2020)
—Unit Pengurusan Kualiti (UPK) sesebuah organisasi adalah merupakan satu unit yang penting berperanan untuk memastikan kualiti perkhidmatan yang ditawarkan adalah pada tahap yang terbaik sentiasa. Bagi membolehkan kualiti perkhidmatan sentiasa ditambahbaik, kecekapan pengurusan unit tersebut adalah sangat penting. Oleh yang demikian, tadbir urus Unit Pengurusan Kualiti perlu dilakukan oleh staf yang cekap, berpengalaman serta berpengetahuan luas. Pemilihan ahli jawatankuasa untuk mengurus unit ini perlu dilakukan dengan teliti bagi memastikan ahli yang terpilih menepati kriteria yang dinyatakan.Bagi memenuhi tujuan ini, Unit Pengurusan Kualiti UiTM cawangan Kelantan telah mengambil inisiatif menwujudkan satu database menggunakan Microsoft Excel bagi membolehkan ahli yang pakar di dalam unit dikenalpasti untuk diketengahkan sebagai ahli jawatankuasa untuk tadbir urus UPK. Mana-mana staf yang telah dilantik sebagai ahli jawatankuasa di dalam UPK akan disenaraikan di dalam database ini dari semasa ke semasa dan dan ahli yang cekap dan pakar dalam bidang tertentu boleh dikenalpasti dengan segera dari database ini.