IQRA' : Bil 10 : Oktober 2019 / Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM - UiTM, Perpustakaan Tun Abdul Razak (Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM, 2019)
Antara isi kandungan: 1. Majlis pelancaran read@ uni peringkat UiTM 2. Pemenang anugerah khas pertandingan reading corner UiTM 3. Pameran legasi Raja-raja Melayu anjuran Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM Shah Alam dengan kerjasama Jabatan Muzium DiRaja Malaysia 4. Kursus aplikasi neuro linguistic programming (NLP) dalam meningkatkan potensi diri & organisasi. 5. Pertandingan sudut bacaan (reading corner) di semua pusat tanggungjawab UiTM Shah Alam. 6. Program library outreach @ PTAR 2019 7. Kumpulan Inovatif dan Kreatif 8. Program read @uni : “Reading challenge: read me bingo!” 9. Program read@ uni: speed reading workshop 10. Program read@ uni: reading habit -sharing session with rector” 11. Program read@ uni: Sembang santai bersama Timbalan Rektor Hal Ehwal Pelajar Read@ uni 12. Pelancaran kempen tandas bersih oleh Tmbalan Rektor Hal Ehwal Pelajar 13. Penjurian akhir pertandingan pengiktirafan tandas awam bersih peringkat kebangsaan tahun 2019 14. MPP grab the food (CSR Library) 15. Istiadat konvokesyen UiTM ke-91, UiTM cawangan Melaka 16. Program read@ uni: jom pakat sihar! 17. Bengkel literasi maklumat read @uni: Microsoft 365 dan perkongsian maklumat – google & the gangs 18. Bengkel pemantapan proses kerja dalam sistem WILS 19. Bengkel pencarian bahan akademik anjuran bersama Fakulti Pengurusan Perniagaan dan Unit Perkhidmatan Maklumat 20. Pra audit sempena audit pensijilan semula QE/5S 21. Program read@ uni: Anugerah peminjam buku terbanyak UiTM Malaysia – kategori staf pentadbiran 22. Bengkel pemuliharaan buku: Sekolah Kebangsaan Jengka Pusat 2 23. Program friday food sharing @ PAB 24. Kelas pembetulan bacaan surah Al fatihah 25. Taklimat pengurusan fail dan rekod: Fakulti pengurusan perniagaan 26. Program read@ uni bersama Sekolah Kebangsaan (LKTP) Jengka 8 27. Program read@uni: santai bicara ilmu & sesi bedah buku bersama personaliti TV Abu Talib Husin 28. Program literasi maklumat: Hands-on pangkalan data Eikon 29. Latihan dalaman antara staf di Perpustakaan Tun Abdul Razak (PTAR), cawangan Sarawak 30. Akreditasi sebagai penyedia kemudahan sokongan pembelajaran. 31. Library open day 32. Program read@ uni: we care @ PTAR 33. Berita bergambar Perpustakaan UiTM (Aktiviti perpustakaan, Lawatan, Pameran).