IQRA' : Bil 8 : Ogos 2019 / Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM - UiTM, Perpustakaan Tun Abdul Razak (Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM, 2019)
Antara isi kandungan: 1. Program pengkisahan sejarah bersama Datuk Supt. (B) Paul Kiong. 2. Sambutan bulan kemerdekaan Perpustakaan Tun Abdul Razak (PTAR) UiTM Shah Alam. 3. Gotong-royong Perdana EKSA PTAR. 4. Kursus pengurusan kewangan. 5. Program bicara buku bersama Profesor UiTM anjuran penerbitan UiTM. 6. Program library outreach @PTAR 2019. 7. Hebahan pangkalan data atas talian (PDAT) 8. Hari mesra pelanggan: Library open day 2019 PTAR kampus Dengkil 27-28 ogos 2019. 9. Bengkel bacaan pantas 10. Penciptaan lagu PTDI dan poster membaca 11. My first book in UiTM Johor. 12. Read @uni: jelajah kempen S.A.F.E. For children (start awareness from early) dan bicara buku. 13.Read @uni: information literacy skills calss. 14. Read @uni: bicara buku/ kupasan buku. 15. Bicara buku: sesi perkongsian istimewa khas sempena bulan kemerdekaan. 16. Program khidmat masyarakat dan pengantarabangsaan di perkampungan islam kemboja anjuran Perpustakaan Tun Abdul Razak UiTM cawangan Melaka. 17. Program pengantarabangsaan technical visit and corporate social responsibility (CSR), Bandung, Indonesia. 18. Read @santai PTAR UiTM cawangan Melaka siri 1 19. Read @santai PTAR UiTM cawangan Melaka siri 2. 20. Modul INTERIM sesi julai-ogos 2019 PTAR cawangan Perak kampus Seri Iskandar. 21. Library tour INTERIM sesi julai-ogos 2019 PTAR cawangan Perak kampus Seri Iskandar. 22. Pertandingan bowling kelab PTAR UiTM cawangan Perak kampus Seri Iskandar. 23. Modul INTERIM sesi julai – ogos 2019 PTAR cawangan Perak kampus Tapah. 24. Library tour INTERIM sesi julai – ogos 2019 PTAR cawangan Perak kampus Tapah. 25. Perhimpunan bulanan bersama Rektor & program 10 ribu langkah UiTM cawangan Terengganu. 26. Hi-tea bersama bakal pesara UiTM cawangan Terengganu ( ogos-oktober 2019) 27. Modul INTERIM: Information literacy skills (ILS) UiTM cawangan Terengganu kampus Dungun. 28. Program rehat minda UPSR 2019 Sekolah Kebangsaan Mentera. 29. Program modul INTERIM LSC 101,102 dan LMS 300,301. 30. Program INTERIM sesi julai 2019. 31. Kursus refresher basic life support course. 32. Majlis menandatangani memorandum persefahaman (MOU) UiTM cawangan Sarawak. 33. Taklimat PTAR MDS Ijazah sesi september 2019. 34. Faculty attack UiTM cawangan Sarawak. 35. Berita bergambar Perpustakaan UiTM (aktiviti perpustakaan, lawatan, pameran).