IQRA' : Bil 8 : Ogos 2016 / Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM - UiTM, Perpustakaan Tun Abdul Razak (Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM, 2016)
Antara isi kandungan: 1. Majlis serahan sumbangan buku ke Fakulti Sains Gunaan, 2. Bengkel pengkatalogan dan pengkelasan guru Pusat Sumber Sekolah Menengah Negeri Trerengganu : Siri 2, 3. Kursus pemantapan pembangunan dan pengukuran pemilikan bahan-bahan bacaan/rujukan silibus UiTM koleksi Perpustakaan Universiti Teknologi Mara Negeri (PuiTM Negeri) 2016, 4. Taklimat dasar penyerahan bahan harta intelek UiTM Negeri ke Repositori Institusi UiTM di UiTM Perlis, 5. 3 kumpulan Kreatif & Inovatif PTAR rangkul Penarafan Emas di Regional Convention on Team Excellence 2016, 6. Lawatan penandaarasan Perpustakaan Tunku Tun Aminah Universiti Tun Hussein Onn ke Jabatan Arkib PTAR. 7. Sambutan Hari Kemerdekaan PTAR, 8. Pameran kemerdekaan Perpustakaan Sains & Teknologi , Perpustakaan Alam Bina Tun Abdul Razak, 9. Bulan kemerdekaan dan Hari Malaysia Perpustakaan Undang-undang, 10. Pameran kemerdekaan dan Hari Malaysia Perpustakaan Kejuruteraan, 11. Program Library Outreach di Perpustakaan Kejuruteraan, 12. Fiesta merdeka Perpstakaan Sultan Badlishah UiTM Cawangan Kedah, 13. Pameran merdekan Perpustakaan UiTM Alor Gajah, Melaka, 14. Pameran merdekan Perpustakaan UiTM Pulau Pinang, 15. Pameran merdekan Perpustakaan UiTM Perak, 16. Pameran merdekan Perpustakaan UiTM Negeri Sembilan, 17. Semarak jiwa merdeka UiTM Pahang.