Memahami pemasaran politik: satu perbincangan asas / Suhaimee Saahar @ Saaba. - Saahar @ Saaba, Suhaimee (Faculty of Communication and Media Studies, Universiti Teknologi MARA, 2017)
Perkembangan teknologi komunikasi dalam organisasi telah Pemasaran politik merupakan salah satu bidang dalam pemasaran dan komunikasi politik yang melihat peranan pemasaran dalam membantu parti politik menggunakan alat-alat campuran pemasaran untuk memenangi sesebuah pilihan raya. Konsep ini seringkali digunakan oleh para sarjana bagi menerangkan kepentingan pemasaran politik dalam memasarkan ideologi dan nilai-nilai politik yang didokong oleh mana-mana parti politik agar terus kekal dalam pemasaran politik sedia ada. Artikel ini membincangkan secara asas mengenai takrifan pemasaran politik daripada sarjana yang mengkaji pemasaran politik dari sudut kaca mata yang berbeza. Artikel ini juga memperlihatkan perkembangan parti politik mengikut kitaran hayat produk yang sering diguna oleh sarjana dalam bidang pemasaran bagi menerangkan perkembangan sesebuah produk mahupun jenama.