Perbezaan seni mural dan grafiti / Wan Nurhasyimah W. Mohd Apandi - Wan Nurhasyimah, W. Mohd Apandi (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2018)
Merujuk kepada perkembangan seni visual, dalam seni mural dan seni grafiti adalah semakin popular digunakan sebagai medium dan kaedah bagi menyampaikan idea dan ekspresi diri dengan menggunakan bahan seperti warna cat minyak, akrilik dan warna semburan di dinding persekitaran oleh artis visual. Oleh itu, kajian melalui penulisan ini dapat menjelaskan dengan lebih terperinci bagi perbezaan seni mural dan seni grafiti. Walaubagaimanapun, kepentingan seni mural dan seni grafiti sangat penting dalam masyarakat kerana selain daripada mencantikkan kawasan persekitaran, seni ini juga dapat memberi ilmu tentang sesuatu isu penceritaan dari segi penggunaan isi kandungan, imej dan tulisan yang ingin disampaikan oleh artis visual seni mural dan seni graffiti.