Alam dan sistem politik Malaysia : Satu pandangan holistik mengenai wibawa media dalam konteks budaya politik Malaysia / Nasrudin Mohammed - Mohammed, Nasrudin (2008)
Kertas pemikiran ini mengutarakan perbincangan mengenai sistem politik Malaysia serta aktiviti-aktiviti politik yang dilihat secara khusus dadri sudut pengamalan media. Liputan ini dipilih atas beberapa alasan, antaranya yang utama termasuklah berkenaan aliran pendekatan media serta pemilihan isu-isu yang menyumbang kepada keputusan politik dalam kerangka budaya politik Malaysia. Ini terutamanya dengan memusatkan tumpuan pemerhatian dan perbincangan kepada Pilihanraya Umum ke-12. Kertas inijuga akan menumpukan perbincangan kepada isu-isu yang berkaitan - secara langsung dan tidak langsung - dengan ideologi dan pendekatan media; evolusi budaya politik; dan pandangan mengenai politk dan politi Malaysia secara ringkas