Mereka bentuk dan membina sebuah alat ujikaji hakisan peronggaan menggunakan jet terbenam / Ku Mohd Anuar Bin Ku Suid - KU SUID, KU MOHD ANUAR; IBRAHIM, MAT SABERI (1990)
Jet peronggaan tertenggelam digunakan untuk menghakisspesimen yang terletak pada laluannya. Hakisan ini amat bergantung kepada halaju jet,tekanan aliran masuk dan jarak pemisahan specimen tersebut. Peralatan-peralatan untuk ujian hakisan ini berasas kepada prinsip-prinsip hakisan. La menunjukkan pengskilan hendaklah dibuat berasaskan kepada nombor peronggaan yang konsten.Keputusan ini menunjukan kaedah tersebut adalah sesuai untuk menguji hakisan peronggaan dan juga masa dan halaju jet (dan seterusnya aliran masuk)boleh ditukar gahti antara satu sama lain yangsedia ada dimana bila nombor peronggan masih malar. Dalam cara ini segala pemboleh-pembolehubah boleh dikawal dehgan bebas. Cara ini memberi kebaikkan bersama-sama dengan aliran yang terjana. Peralatan ini juga membolehkan ujikaji disingkatkan dengan menggunakan tekanan hulu yang lebih tinggi sementara angka peronggaan dikekalkan.