Sekolah Memandu Alaf / Azlina Kamaruddin ... [et al.] - Kamaruddin, Azlina; Yaacob, Mariani; Yazid, Noor Ezleen; Bakar, Mohammad Razdee; Basir, Azlinda; Abdul Rahman, Farah Yasmin (Faculty of Electrical Engineering, 2000)
Kumpulan kami menceburi bidang pemiagaan yang berbentuk perkhidmatan iaitu perkhidmatan kelas memandu. Metalui projek ini kami dapat mendalami bagaimana sesebuah pemiagaan itu hendak dijalankan melalui teori jatuapun praktikal. Pelbagai usaha dilakukan seperti menemubual beberapa orang pengusaha sekolah memandu di sekitar Shah Alam, kakitangan-kakitangan Jabatan Pengangkutan Jalanraya (JPJ), dan juga Kakitangan-kakitangan Jabatan Perancangan Bandar, Jabatan Penilaian dan Pengurusan Harta, Majlis Perbandaran Shah Alam (MPSA). Maklumat yang diperolehi itu, kami merangka, merancang, menganalisa serta membuat keputusan bagi menghasilkan satu Rancangan Pemiagaan (RP) yang sistematik lagi rasional. Diatas kesedaran apabila melihat pemandu-pemandu di Malaysia yang kurang berhemah, maka kami berasa bertanggungjawab untuk menyediakan pembelajaran memandu yang lengkap sama ada dari segi pelajaran di jalanraya mahupun penekanan terhadap sikap pemandu yang bertanggungjawab. Di tambah dengan keadaan ekonomi Malaysia yang semakin pulih dan jalinan jalanraya yang baik, kami yakin pemiagaan yang akan kami jalankan ini berpotensi untuk maju.