Pembangunan lapangan terbang antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di Sepang pintu masuk utama ke Malaysia / Nurizan Mohd Zin - Mohd Zin, Nurizan (Perpustakaan Tun Abdul Razak UiTM Caw Sabah, 1997)
KLIA adalah singkatan nama kepada Kuala Lumpur International Ailport iaitu sebuah projek lapangan terbang yang baru. Projek ini dilaksanakan di kawasan Sepang vang bertujuanuntuk menggantikan Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah Subang yang tidak mampu menampung penumpang dan kargo yang semakin banyak. Implikasi pembinaan KLIA telah mengembangkan teknologi maklumat di negara kita. Walaupun demikian, kerajaan masih lagi menjaga keadaan alam sekitar apabila konsep Airport in the forest diwujudkan. Kerajaan banyak menghadapi masalah dalam pembinaan KLIA tetapi telah mengata inya agar pelaksanaan projek lil1 berjalan lancar. Tanggungjawab ini telah diberikan kepada pihak KLIAB untuk memastikan bahawapembinaan KLIA. ini akan memberikan kemudahan terkini kepada para penumpang termasuk menjadi pintu masuk utama ke Malaysia.