Sindrom bangunan sakit: punca-punca dan kesannya kepada penghuni bangunan / Azizul Hisham Ahmad - Ahmad, Azizul Hisham (2000)
Di dalam disertasi ini, penulis cuba untuk memaparkan dan membincangkan mengenai satu permasalahan baru iaitu Sindrom Bangunan Sakit yang mana telah mempengaruhi mutu kehidupan dan kesihatan penghuni sesebuah bangunan. Punca-punca dan kesannya kepada penghuni bangunan akan cuba dikupas disamping mencari kaedah untuk mengelakkan dan mengatasi masalah sindrom ini.