Merekabentuk go-kart / Zainal Aabidin Osthman .. [et al.] - Osthman, Zainal Aabidin; Tahir, Khairulnizam; Ismail, Mohammad Razi; Mat Isa. Zainol, Muhammad Nazri (Faculty of Mechanical Engineering, Universiti Teknologi MARA, 1999)
Pada peringkat awal, kami telah berbincang bagi mengenalpasti dan membahagikan keija yang akan dilakukan oleh setiap ahli. Kami mendapatkan petunjuk dari penasihat bagi mempastikan bahawaprojek yang akan kami jalankan ini berjaya dilakukan. Kemudian kami mencari rujukan akan rekabentuk go-kart ini dari perpustakaan dan lawatan ke kedai atau tempat pameran kereta go-kart ini. Setelah mengenalpasti bahan dan komponen yang hendak digunakan dalam projek ini kami telah mendapatkan sumber-sumber tersebut dari kedai berkenaan dari segi harga dan penggunaannya. Kebanyakan bahan-bahan asas kami perolehi dari pihak ITM manakala bagi komponen kami membeli dari kedai berkenaan. Disebabkan kesukaran untuk mendapatkan komponen terpakai dengan harga yang berpatutan, kami telah mengambil masa selama enam bulan untuk mendapatkan barang-barang tersebut.