Mereka bentuk dan membuat alatan tentukur transduser anjakan dan transduser daya / Yusaini Shamsuddin dan Che Hashim Ismail - Shamsuddin, Yusaini; Ismail, Che Hashim (Faculty of Mechanical Engineering, Universiti Teknologi MARA, 1990)
Secara kasarnya projek ini memberi pembikin-pembikin aspek kemahiran dalam beberapa bidang,diantaranya adalah dalam bidang pengurusan bahan,kemahiran teknikal.pemasangan, penyelengaraan dan sebagainya. Dalam aspek pengurusan bahan, projek ini menekankan bagaiman^ untuk mendapatkan sesuatu bahan,bahan yang mana lebih sesuai digunakan, kenapa tidak boleh digunakan bahan yang lain dan kemampuan bahan dalam kegunaannya. Pengurusan bahan juga menumpukan pengendalian bahan supaya tidak ada bahan yang dibazirkan. Sebarang kesilapan perlu dielakkan,pembaziran bahan akan melibatkan kos. Selain itu aspek kemahiran teknikal juga penting kepada penulis. Aspek ini mengajar pembikin bagaimana mengendalika'mesin- mesin yang terdapat di dalam bengkel kajian Kejuruteraan. Penulis juga menentukan prosess yang perlu dilakukan supaya tidak berlaku proses yang tidak penting. Dalam pengendalian mesin,penulis berhadapan dengan kaedah untu'penyelenggaraan mesin. Penulis terpaksa memeriksa mesin apabila ia tidak dapat beroperasi. Semasa menjalankan projek ini,didedahkan juga cara untuk berhubung dengan berbagai pihak samada pihak atasan mahupun pihak bawahan. Pendeknya semasa membuat projek ini,penulis telah dapat merasakan susah senangnya untuk menjalankan projek. Pengalaman ini amat berguna apabila penulis hendak menempuh alam pekerjaaan kelak.