Laporan cadangan merekabentuk dalaman butik Timberland di Lot L1-1.L1-2 & L1-3, Avenue K, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur / Zamzizul Rahman Hashim - Rahman Hashim, Zamzizul (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, Universiti Teknologi MARA, 2005)
Pembentukan sebuah rekabentuk adalah berdasarkan apa yang dilihat, apa yang dikaji serta penelitian tajam bagi manghasilkan suatu rekabentuk yang berjaya. la haruslah dilihat dari pelbagai aspek samada aspek luaran ataupun dalaman. Penggunaan elemen-elemen yang sesuai amat penting dalam penghasila sesuatu projek bagi mendapatkan ketepatan konsep yang ingin ditonjolkan. Ini adalah kerana dengan meggunakan cara ini, sesebuah rekabentuk itu dapat dihasilkan dengan kesempumaan yang maksima. Butik Timberland ini ditubuhkan sebagai salah satu badan yang menyokong serta merupakan salah satu usaha dalam menaikkan taraf ekonomi tanahair khususnya dan antarabangsa amnya. Oleh itu, rekabentuknya haruslah menyentuh pada praktikaliti dan juga nilai-nilai estetik. Dengan adanya Butik Timberland ini, ianya dijangka bukan sahaja dapat menarik peminat produk ini malah mampu menjadi daya tarikan kepada orang ramai tidak kira umur dan bangsa.