Laporan cadangan rekabentuk dalaman Manchester United Supporters Club Malaysia (MSCM) di Lot 129, Jalan Maarof, Bangsar, Kuala Lumpur / Nazrul Ezam Fadzil - Fadzil, Nazrul Ezam (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2006)
Projek yang telah dipilih bagi me engkapkan su ..ek pada semester akhir ini ialah Cadangan Reka ntuk Ruang Dalaman Kelab Penyokong Bolasepak anc ester United ( USC ) di atas sebuah at di alamat om r Lot 129, Jalan aarof, Bangsar, Kuaa Lumpur untuk Tetuan Kelab Penyokong Bolasepak anchester United Ca angan a aysia. Sebelum menjalankan thesis ini, pelbagai prosedur pertu dilalui mengikut fass-fasa tertentu. Pelbagai faktor dan perkara penting talah diambil kira terutama dan sudut ruang dalarnan serta kawasan luar tapak. Aktiviti mengenal pasti masalah yang ujud dilakukan tertebih dahulu se lum proses yang seterusnya dijalankan. Ini adalah penting bagi mengelakkan berlakunya masalah yang sarna pada masa hadapan dan supaya projek akhir ini bole berja an dengan lancar dan rkesan. Kajian bermula daripada ringkat perkara asas hingga ah perkara halus yang perlu ditelitL Kajian mengenai k ab- elab lain yang secJia ada di seluruh duma juga dilakukan bagi membuat perbandingan yang perlu, Sehubunqan i u, proses pengumpulan data akan diterapkan supaya proses rekabentuk yang berjaya dan menarik dapat dihasillkan disamping dapat menonjolkan imej dan eleman yang he dak disampaikan. Justeru itu perancangan yang teliti telah dibuat sebelum proses ra abentuk. Kepen ·ngan pengguna khususnya ahli k lab adalah diutamakan dalam merekabentuk ketao ini. aka,satu ruang yang mempunyai imej dan eleman ya 9 tersendiri hams direka bagi memberi kesan positif dari segi psikologi.la menjurus ke da satu ruang yang menaikkkan semangat dan menampakkan ciri-ciri semangat membara pasukan anchester United F.C khususnya.