Study the performance of the four-stroke, four-cylinder petrol engine in the thermodynamic laboratory / Sariman Samuri - Samuri, Sariman (Faculty of Mechanical Engineering, 1985)
Pada amnya enjin terbahagi kepada dua kurapulan besar iaitu enjin pembakaran dalam dan enjin pembakaran luar. Enjin yang digunakan dalam projek ini ialah enjin pembakaran dalam. Ia juga dikenali enjin ulangalik dimana omboh yang digunakan dalam enjin tersebut bergerak secara ulangalik…