Laporan cadangan merekabentuk ruang dalaman Sendayu Tinggi Spa. di No 291, Jalan Medan Tuanku Abdul Rahman, Kuala Lumpur / Siti Nor Amira Norrizan - Norrizan, Siti Nor Amira (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2006)
Dalam kajian dan penyelidikan projek ini terdapat beberapa faktor yang pertu diambil berat dan ia adalah sangat penting untuk menyempurnakan projek ini. Tujuan kajian ini adalah untuk merekabentuk spa yang menarik dan dapat menerapkan konsep dan imej yang tertentu.Di samping itu , merekabentuk spa ini memertukan daya sensitiviti yang kuat bagi setiap rekaan yang ingin direka supaya dapat mewujudkan satu persekitaran yang berupaya membantu dalam penerimaan pembelajaran adalah di tahap yang memberangsangkan pemikiran pelanggan. Kajian kes telah dibuat untuk mengetahui lebih dalam lag[ bagi mereka sesebuah spa . Dengan adanya kajian - kajian kes ia lebih senang untuk mereka sebuah spa yang lebih ergonomik dan sesuai untuk dikunjungi oleh semua jenis peringkat. Membuat rujukan daripada internet juga adalah salah satu kajian yang saya lakukan bagi menambah pengetahuan mengenai spa.Temuramah adalah salah satu kaedah kajian yang saya lakukan untuk mendapatkan informasi yang lebih cepat dan tepat. Projek ini saya dapat sempumakan dengan kaedah kajian dan masalah - masalah yang berbangkit dalam projek ini saya dapat selesaikan.