Mengubahsuai peralatan ujikaji untuk kajian arka dan mengkaji ciri-ciri arka TIG. / Osman Abdul Ghani dan Mohd. Marzuki Sulaiman - Abdul Ghani, Osman; Sulaiman, Mohd. Marzuki (Faculty of Mechanical Engineering, 1990)
Kimpalan TIG adalah kimpalan yang berupaya untuk mengimpal hamper semua logam. Kebolehcayaan, konsistensi dan kualiti pada kimpalan yang tinggi adalah nyata. Ia seringkali digunakan pada kerja yang kritikal di industri-insdustri kapal terbang dan nuclear serta digunakan di bengkel-bengkel pada masa kini.