Laporan cadangan rekabentuk dalaman Kedai Kyosho RC di LOT 05,06,07,08 Tingkat 2 Maju Junction Mall, Jalan Tuanku Abdul Rahman Off Jalan Sultan Ismail 57000, Kuala Lumpur / Rabiatulaqilah Mohd Isa - Mohd Isa, Rabiatulaqilah (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2006)
Permainan alat kawalan jauh merupakan sebuah permainan yang makin menjadi piiihan masyarakat sekarang. la sudah menjadi salah satu hobi pada zaman sekarang. Tetapi tidak semua golongan masyarakat mengenali tentang alat permainan kawalan jauh ini. Dengan adanya pusat-pusat permainan yang menyebarkan maklumat dan tunjuk ajar dapatlah ia diperkembangkan lagi hingga ke pelusuk masyarakat. Permainan ini merupakan satu pergerakan ataupun aktiviti yang sihat dalam mengisi masa terluang. Masih banyak lagi yang tidak membantu bagi mengembangkan permainan ini, walhal ianya sesuatu permainan yang menyeronokkan dan menguji minda. Pelbagai teknik dan cara boleh dipelajari dan ia dapat membuka peluang kepada penggemar lain bagi mempelajarinya. Oleh itu, untuk menarik perhatian penggemar permainan ini, tempat permainan dan juga tempat penjualan permainan alat kawalan jauh ini juga perlulah menarik dari imej susunan barang, perabut dalaman, kaunter pembelian, kawasan kerja, teknik penyampaian maklumat dan alin-lain lagi. Pengurusan tempat seperti ini mestilah sistematik bagi menarik perhatian orang ramai. Fungsi serta tarikan pada ruang-ruang mestilah sesuai dengan aktiviti yang akan dijalankan disitu. Cadangan bagi mewujudkan sebuah lagi kedai permainan ini merupakan salah satu cara untuk memperkembangkan dan menarik lebih ramai pengunjung untuk datang bagi mendapatkan maklumat serta kelengkapan alat permainan ataupun permainan yang baru. Dengan adanya cara yang mudah dan tempat yang bersesuaian mampu memberikan dorongan kepada pengunjung untuk datang ke kedai ini. Bagi menarik pengunjug untuk datang ke kedai ini, lokasi yang strategik adalah penting. Oleh itu, Maju Junction Mall merupakan satu tempat strategik untuk memperkenalkan permainan ini. Faktor lokasi serta kedudukannya yang terletak di kawasan salah satu tempat membeli belah yang utama di Kuala Lumpur dan merupakan tempat tumpuan masyarakat untuk meluangkan masa mereka. Pembawakan teknik mempamerkan barang yang terkini dapat memberikan gambaran baru terhadap permainan ini. KYOSHO RC RETAIL SHOP, nama juga perlulah memberikan identity yang menarik kepada tempat ini. Matlamat juga penting bagi sesebuah kedai itu jhika tidak, keinginan atau matlamat untuk memajukan permainan ini tidak akan kesampaian. Oleh itu, sesebuah kedai itu perlulah mengikut peredaran zaman dab mengenali kehendak yang diingini oleh masyarakat setempat.