Laporan cadangan merekabentuk semula ruangan dalaman Rosegar Kafe di Lot 27, Tingkat G, Kompleks Ipoh Parade 32600 Perak Darul Ridzuan / Nur Hidayah Abdul Mazlan - Abdul Mazlan, Nur Hidayah (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2006)
Pembentukan sebuah rekabentuk adalah berdasarkan apa yang di lihat, apa yang dikaji serta penelitian tajam bagi menghasilkan suatu rekabentuk yang berjaya. la haruslah dilihat dari pelbagai aspek samada aspek luaran ataupun dalaman. Penggunaan elemen- elemen yang sesuai amat penting dalam penghasilan sesuatu projek bagi mendapatkan ketepatan konsep yang ingin ditonjolkan. Ini adalah kerana Dengan menggunakan cara ini, sesebuah rekabentuk itu dapat dihasilkan dengan kesempumaan yang mexima. Rosegar Kafe ini ditubuhkan demi menaikkan taraf industri pemiagaan tanah air air khususnya dan antarabangsa amnya. Oleh itu, rekabentuknya haruslah menyentuh dan praktikaliti dan juga nilai-nilai estetik. Dengan adanya Kafe ini, ianya mampu menjadi daya tarikan kepada orang ramai tidak kira umur dan bangsa.