Laporan cadangan rekabentuk dalaman bagi Kelab Skuter di No 7, Jalan Kia Peng, Seksyen 063, Kuala Lumpur / Nur Afida Arif - Arif, Nur Afida (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2004)
Skuter modem adalah salah satu pengankutan yang digemari oleh golongan remaja masa kini, ia juga di jadikan salah satu daripada hobi mereka, berbanding dengan pengankutan yang lain skuter tidak mempunyai gear dan dikenali sebuah pengankutan yang ringan. Skuter mula memasuki Malaysia pada tahun 1998 dengan hanya satu keluaran sahaja iaitu VS 100, dan pada tahun 2000 skuter mula mendapat perhatian daripada orang ramai dan kini berbagai bagai keluaran dari syarikat permotoran yang berlumba-lumba ingin mengeluarkan skuter contohnya Suzuki VS 200, Gelera, Piogio.Nitro, Karisma, dan sebagainya. Telah menjadi kegilaan para remaja untuk mencantikkan skuter masing-masing, berbagai cara mereka gunakan iaitu dengan menggunakan airbrush, dan stiker, ada juga yang mengunakan cara custom, la dibuat mengikut kemampuan masing masing.