Model automatic horizontal bandsaw machine II / Mohammad Mohamed Shariff, Harith Shah Sallehudin and Saiful Adli Aman - Mohamed Shariff, Mohammad; Sallehudin, Harith Shah; Aman, Saiful Adli (Faculty of Mechanical Engineering, 2002)
Automatic Horizontal Bandsaw Machine II ini merupakan kesinambungan kepada projek akhir pelajar sesi Oktober 2001. Dalam projek ini kami cuba untuk menaiktaraf moder mesin ini daripada menggunakan sistem pneumatik kepada sistem elektro-pnuematik. Dengan penggunaan sistem elektro-pnuematik operasi-operasi yang dijalankan akan menjadi lebih lancar dan dapat menambahkan kecekapan mesin. Kami masih mengekalkan bentuk asal rangka model dan turutan operasi mesin ini dan hanya mengubah litar pneumatiknya sahaja. Laporan ini telah kami lengkapkan dengan tajuk-tajuk seperti litar pneumatik dan elektro-pneumatik, rekabentuk rangka, pemasangan model dan anggaran perbelanjaan projek di samping gambarajah-gambarajah bagi mempeijelaskan pengoperasian tentang model ini.