Laporan cadangan rekabentuk dalaman kedai kasut Bata di tingkat 2, di Lot 05,06,07,08, Maju Junction Mall, Jalan Tuanku Abdul Rahman Off Jalan Sultan Ismail 57000 Kuala Lumpur / Norasiah Abdul Aziz - Abdul Aziz, Norasiah (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2006)
Projek akhir Rekabentuk Dalaman peringkat diploma merupakan kesinambungan terhadap kefahaman pelajar tentang seluruh aspek proses rekabentuk dalaman yang telah dipelajari dari peringkat paling asas sehingga ke peringkat pembentangan cadangan rekabentuk. Projek akhir ini merupakan cadangan merekabentuk kedai kasut {retail shop) yang merupakan salah satu cabang dalam rekabentuk dalaman yang memerlukan pemikiran strategik dan pemahaman dalam prinsip rekabentuk kerana ia melibatkan aspek-aspek yang menitikberatkan elemen-elemen daya penarik untuk menarik pelanggan dan memberi suasana yang sesuai dengan sasaran pelanggan selain aspek psikologi, teknikal dan binaan. Produk yang telah dipilih di dalam projek ini adalah produk yang memang menjadi salah satu keperluan dalam hidup iaitu produk kasut. Terdapat pelbagai jenama kasut yang berada dipasaran hari ini. justeru itu persaingan dari segi pemasaran dan penjualannya begitu sengit. Setiap produk dipromosikan dan dipamerkan dengan cara yang tersendiri dan berbeza-beza. Salah satu cara yang digunakan untuk melariskan jualan produk kasut adalah menggunakan tarikan melalui rekabentuk ruang dalaman kedai, perabut yang dijadikan pameran serta skima wama yang menarik dan sesuai dengan fungsi ruang selain daripada kualiti dan harga produk itu sendiri.