Mengubahsuai alas alat uji dinamik boleh ubah / Mohd Ridzwan Shafie and Borhan’ Hudih Mohamad - Shafie, Mohd Ridzwan; Mohamad, Borhan’ Hudih (Faculty of Mechanical Engineering, 1992)
Secara amnya projek ini adalah untuk memberikan sedikit sebanyak gambaran kepada kami dialam pekerjaan kelak.Semasa melakukan projek ini kami didedahkan dengan berbagai-bagai aspek seperti pemasangan,penggunaan alat untuk mencari nilai getaran,penyelenggaraan,pengubahsuiaan dan sebagainya. Sebenarnya projek akhir kami ini adalah lanjutan daripada projek pelajar yang sebelum ini.Didalam projek tersebut nilai frekuensi asli alas berada dalam julat nilai frekuensi asli alat uji dinamik.Ini akan menyebab berlaku "resonan". Sebelum kerja-kerja pengubahsuaian dilakukan,kami perlu mengkaji dan memahami apakah yang menyebabkan kegagalan alas tersebut.Andaikata kami tidak dapat memahami apakah punca-punca kegagalan, maka ia akan membazirkan masa dan pengubahsuaian tidak boleh dijalankan.