Laporan cadangan rekabentuk dalaman Salun L’oreal Professionnel & Academy di Lot 31, 31-1 Jalan Sp-1 Taman Semabok Perdana 75050 Melaka / Muhammad Ariff Abdul Ghani - Abdul Ghani, Muhammad Ariff (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2006)
Salun rambut memberikan perkhidmatan yang dipertukan oleh masyarakat dalam pengubahsuaian gaya rambut. Salun juga memerlukan imej dan tema tersendiri untuk menarik perhatian para pelanggan. Peranan barangan L’oreal Professionnel yang dijual juga penting dalam promosi sesuatu kedai tersebut. L’Oreal Professionnel adalah produk para pakar rambut terkini di kebanyakan salun rambut di seluruh dunia. L’Oreal Professionnel menyediakan pereka rambut dengan bantuan inovatif teknologi yang dirumus khas untuk pelbagai jenis potongan rambut dan teknik mewama seiring dengan perkembangan fesyen industri lantas menjadikan setiap individu kelihatan berbeza dan unik. Kreativiti , inovasi dan rakan kongsi adalah tiga kunci yang menjadikan produk L’Oreal Professionnel diguna pakai oleh jutaan pereka rambut di salun mereka.