Study of MIG metal transfer / Ahmad Ezan Mustapha and Hanizan Mohd Husin - Mustapha, Ahmad Ezan; Mohd Husin, Hanizan (Faculty of Mechanical Engineering, 1992)
Kumpalan MIG adalah kumpalan yang berupaya untuk mengimpal hampir semua jenis logam. Kebolehcayaan, kekonsistenan dan kualiti yang tinggi adalah amat nyata. Kimpalan ini adalah begitu efektif untuk mengimpal logam yang berukuran sama tebal atau tipis. Disebabkan mutu kerja dan kepantasannya, ia menjadi pilihan dan biasa digunakan dalam bidang industri seperti automotive, pembinaan, elektrikal ,penerbangan industri fabrikasi dan juga bidang pengangkutan