Laporan cadangan merekabentuk Galeri Barbie di Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur, Malaysia / Widy Azwin Nordin - Nordin, Widy Azwin (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2005)
Patung Barbie adalah nama yang sinonim dengan kanak-kanak mahupun orang dewasa. Tetapi ianya lebih popular dikalangan kanak-kanak perempuan. Ini kerana patung Barbie adalah salah satu permainan kanak-kanak perempuan yang paling berjaya penjualannya pada masa dahulu dan juga kini. Patung Barbie cukup terkenal sehingga terkenal dikalangan kanak-kanak, remaja mahupun dewasa. Projek ini merupakan cadangan merekabentuk sebuah galeri Barbie untuk peminatpeminat mereka. Selain dari kanak-kanak, remaja dan orang dewasa juga tidak terkecuali dalam meminati patung Barbie ini. Ini dapat dibuktikan diluar negara Malaysia yang mana disana Kebanyakkan mereka ingin menjadi perwatakan seperti Barbie. Mereka lebih bersikap fanatik terhadap pemakaian Barbie kerana Barbie adalah salah satu model fashion yang terkenal di dunia yang mana kebanyakkan pakaian yang dipakainya belum dipakai oleh mana-mana model manusia di dunia.