Laporan Cadangan Pengubahsuaian Ruang Pameran untuk Planetarium Negara di Lot 53, Jalan Perdana, 50480, Kuala Lumpur / Wan Nur Fadhilah Wan Ibrahim - Wan Ibrahim, Wan Nur Fadhilah (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2009)
Projek akhir ini merupakan projek Pengubahsuaian Rekabentuk Dalaman bagi Ruang Pameran untuk Planetarium Negara. Tujuan projek ini dipilih adalah atas cadangan mengubahsuai ruang pameran Planetarium Negara. Tujuan utama pengubahsuaian ini adalah untuk mendedahkan kepada umum mengenai ilmu - ilmu berkaitan bidang aeroangkasa bermula dari permulaan manusia meneroka angkasa hinggalah kepada teknologi yang digunakan pada masa sekarang dan akan datang. Lokasi tapak pengubahsuaian adalah bangunan asal Planetarium Negara iaitu di 53 Jalan Perdana, Taman Tasik Perdana, Kuala Lumpur. Lokasi ini merupakan lokasi yang sering menjadi tumpuan pengunjung kerana ia terletak berhampiran dengan Muzium Negara, Masjid Negara, Pusat Islam Negara, Muzium Polis, Memorial Tun Abdul Razak, Taman Burung dan Stesen keretapi Kuala Lumpur. Kedudukannya yang strategik dan keindahan senibinanya menjadikan Planetarium Negara sebagai tempat yang paling menarik untuk dilawati di ibu kota, disamping fungsinya sebagai pusat perkembangan sains angkasa. Projek ini akan memberi kepentingan kepada pelbagai golongan untuk mengetahui dengan lebih dekat bidang aeroangkasa yang merangkumi maklumat tentang teknologi dan program yang disediakan bagi angkasawan dan pelbagai maklumat berkaitan, yang selama ini hanya dapat ditonton melalui media massa.