Laporan cadangan rekabentuk dalaman gudang Tower Record dil Lot 1225 , Seksyen 57, Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur. / Nurhasikin Ab. Hamid - Ab. Hamid, Nurhasikin (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2004)
Tower Record adalah satu gedung muzik yang terkenal di seluruh dunia . Perkembangan Tower Record di banyak negara di dunia membuatkan ianya adalah satu yang pertama di dunia memperkenalkan gedung membeli - belah jenis hiburan di dunia. Oleh kerana kekuatan dan kekukuhan jenama Tower Record itu sendiri, projek ini dipilih untuk projek rekabentuk dalaman akhir, semester 06. Muzik adalah sesuatu yang indah ,dunia lakonan adalah sato slot cerita yang menggambarkan sesuatu,oleh itu telah terbukti setiap perilaku dan perjalanan manusia berkait rapat dengan semua ini. Gedung muzik seperti ini telah memberi peluang kepada pencinta hiburan di seluruh dunia untuk berhibur dengan selesa dan mengenali lebih dekat tentang dunia hiburan. Gedung ini adalah satu cabang aktiviti lapang yang boleh di nikmati oleh semua golongan msyarakat terutamanya kanak-kanak dan remaja. Gedung hiburan seperti ini boleh mengelakkan timbulnya gejala cetak rompak yang semakin meleluasa di Malaysia ini. Ini juga membuka peluang pekerjaan kepada remaja keran kebanyakan goiongan ini lebih tertarik dengan perkara yang berbentuk hiburan. Selaras dengan prinsip di dalam Tower Record, amat sesuailah jika satu lagi gedung muzik yang sudah lama di miliki oleh negara luar berada di negara kita iaitu Malaysia.