Laporan teknikal cadangan menaiktaraf Nintendo’s World Centre Di Lot 168, Tingkat 4, Jalan Bukit Bintang, Pavillion, Kuala Lumpur / Ummu Umairah Zulkifli - Zulkifli, Ummu Umairah (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2009)
Projek akhir untuk para pelajar Diploma Rekabentuk Dalaman merupakan manifestasi terhadap kefahaman petajar tentang seluruh aspek projek rekabentuk dalaman yang telah dipelajari dari peringkat asas hingga ke peringkat persembahan cadangan rekabentuk. Projek yang telah dipilih bagi projek akhir ini ialah merekabentuk hiasan dalaman kedai “Nintendo’s World Centre”.Bertempat di Lot 168,tingkat 4,jalan Bukit Bintang,55100,Bukit Bintang.Pavillion,Kuala Lumpur.Tujuan utama adalah untuk memperkenaikan jenama Nintendo dengan lebih meluas di Malaysia dan juga untuk menampilkan konsep baru untuk jenama Nintendo.ini bertujuan supaya suasana di pusat permainan ini adalah lebih mesra pengguna tidak kira umur.bangsa mahupun pangkat.Pusat ini juga memberi peluang kepada pelanggan untuk mengenali dan mencuba perkhidmatan dan barangan Nintendo dan merasai kepuasan perkhidmatan dan produk yang ditampilkan. Beberapa penyelidikan telah di jalankan bagi menjayakan projek akhir pusat ini, antaranya termasuklah kajian pemilihan tapak, kajian temuramah, kajian pemerhatian , kajian kes dan kajian soal selidik. Kesemua kajian - kajian tersebut adalah bertujuan mengenal pasti kelemahan - kelemahan yang ada dan juga cuba untuk mengatasi beberapa masalah yang timbul.seperti yang berlaku di kedai-kedai mainan di Malaysia. Hasil kajian menunjukkan kebanyakn kedai lebih menjurus kepada penjualan barang.dan kebanyakan barangan adalah tiruan.Semoga dengan adanya pusat ini,pelanggan akan dapat lebih informasi dan perkhidmatan yang terbaik dengan suasana konsep yang telah diterapkan. Konsep untuk projek ini adalah “Virtual Reality”,yang bermaksud memasuki ke alam fantasi di dalal dunia realiti.Semoga dengan konsep ini dapat meningkatkan minat pelanggan terhadap jenama Nintendo dan perkhidmatan barangan yang di tampilkan.