Cadangan merekabentuk ruang dalaman bagi Sendayu Tinggi Spa beralamat di pejabat tapak jualan Kondominium Suasana Sentral, Jalan Travers 56566 Kuala Lumpur / Siti Fawziah Ab Ghani - Ab Ghani, Siti Fawziah (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2005)
Dalam menghasilkan sesuatu rekabentuk, penggunaan pancaindera memainkan peranan penting dalam menganalisa berdasarkan apa yang dilihat, didengar, disentuh dan dirasa. Kombinasi ini akan menghasilkan idea rekabentuk yang berjaya. la juga haruslah dilihat dari pelbagai aspek sama ada luaran mahupun dalaman. Penggunaan elemen-elemen yang sesuai amat penting dalam penghasilan sesuatu rekabentuk bagi mendapatkan kesinambungan antara konsep projek yang ingin ditonjolkan. Dengan cara ini penghasilan sesuatu rekabentuk akan mencapai tahap kesempurnaan maksima. Sendayu Tinggi Spa ini ditubuhkan sebagai salah satu penyumbang kepada masyarakat dalam penjagaan dan perawatan kesihatan diri sejajar dengan saranan Kementerian Pembangunan Wanita dan Keluarga, keluarga sihat keluarga ceria. Oleh itu, rekabentuknya haruslah menyentuh kepada aspek praktikaliti dan juga nilai estetik. Dengan adanya spa ini dapat membantu masyarakat dalam penjagaan kesihatan diri di samping menarik minat masyarakat untuk mengunjungi spa sebagai satu gaya hidup yang sihat. Selain itu, dapat mempromosikan barangan keluaran Malaysia sendiri iaitu Sendayu Tinggi.