Laporan cadangan menaiktaraf rekabentuk dalaman bagi Studio MOY Publications Sdn. Bhd. di 22 & 22 A, Jalan USJ 21/4, USJ City Centre 1, 47630 UEP Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan / Noor Hafiza Ismail - Ismail, Noor Hafiza (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2007)
Kajian akhir yang dilakukan adalah menaiktaraf sebuah studio menjadi lebih baik dan mewujudkan suasana kerja yang lebih baik. Pada masa yang sama, studio Moy ini mempunyai konsep yang jelas yang akan ditonjolkan melalui sudut rekabentuk dalaman. Studio ini akan diterapkan secara simbolik mahupun secara terus bagi menjayakan rekabentuk baru untuk studio ini. Tujuan kajian diiakukan adalah untuk menaiktaraf studio MOY agar ruang-ruang dalamannya lebih teratur dan dapat berfungsi dengan sebaiknya Selain itu kajian ini dilakukan juga untuk mengkaji kelemahan yang terdapat pada studio yang sedia ada iaitu dari segi rekabentuk dalamannya, kepertuan ruangnya serta susunan peraiatan dalam ruang dan mencari penyelesaian bagi setiap masalah yang telah dikenalpasti. Antara kajian yang telah dilakukan ialah kajian lawatan ke tapak, temuramah, pemerhatian, kajian kes dan soal selidik serta membuat beberapa rujukan melalui internet dan buku. Kajian-kajian dan proses pengumpulan data akan diterapkan di dalam proses merekabentuk semula agar memperolehi rekabentuk ruang yang lebih seiesa, menarik dan berfungsi kepada pelanggan. Antara masalah yang terdapat di sepanjang projek ini dijalankan adalah untuk menerapkan konsep ke dalam ruang yang akan dinaiktaraf dan direkabentuk semula.