Cadangan merekabentuk ruang dalaman Restoran Organik di G10, G11 dan G12, Lot 51105 Kinta City (Jaya Jusco Shopping Centre), Off Jalan Tasek, 31400, Ipoh, Perak Darul Ridzuan / Nonie Baizura Mohd Kosim - Mohd Kosim, Nonie Baizura (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2008)
Dalam kajian dan penyelidikan yang telah dijalankan dalam menjayakan projek ini, terdapat beberapa faktor telah dipertimbangkan dan diambil kira.antaranya adalah tujuan projek ini dilakukan.Tujuan pojek ini dilakukan adalah untuk memperkenalkan makanan yang berasaskan organik kepada umum.Disamping itu.ia dapat memberi galakan kepada masyarakat untuk memilih makanan yang berkhasiat kepada tubuh badan. Beberapa kaedah dilakukan dalam mendapatkan maklumat mengenai produk organik ini.antaranya melalui temuramah yang dijalankan kepada pemilik kedai produk organik dan pemilik restoran itu sendiri.Selain itu juga.saya mendapatkan maklumat dengan melayari internet.Antara hasil penemuan yang didapati adalah bagaimana pentingnya makanan organik kepada tubuh badan untuk mengurangkan masalah kesihatan badan.lanya melalui kaedah penanaman dan pemprosesan makanan. Isu - isu dan masalah yang cuba dibangkitkan bagi menjayakan projek ini adalah timbulnya masalah kesihatan yang menular didalam masyarakat kita sekarang melalui cara pemakanan yang tidak sihat.