Laporan cadangan merekabentuk dalaman pusat informasi kitar semula di Lot 137, Seksyen 44, Jalan Sultan Ismail Kuala Lumpur / Nur Sabrina Kamarul Bahrin - Kamarul Bahrin, Nur Sabrina (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2006)
Secara keseluruhannya, projek ini merupakan projek Cadangan Merekabentuk Ruang Dalaman Pusat Informasi Kitar Semula. Berdasarkan kepada objektif projek, maka segala perancangan rekabentuk dibuat bagi menjalankan projek ini. Selain itu, segaia kajian yang telah dibuat bagi penyediaan maklumat untuk projek ini diterapkan sekali dalam merekabentuk Pusat Informasi Kitar Semula. Bagi melaksanakan projek ini, pencarian tapak cadangan dan cadangan bangunan sedia ada telah dibuat. Tapak cadangan bagi projek ini adalah bertempat di Lot 137, Seksyen 44, Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur. Cadangan bangunan bagi projek ini adalah bangunan double volume’ tetapi bagi projek ini, tingkat satu sahaja diambil sebagai Pusat Informasi Kitar Semula. Tingkat bawah pula dijadikan sebagai tempat letak kereta pengunjung dan kakitangan Pusat Informasi Kitar Semula. Diharapkan agar konsep ‘Social Symbiosis Environment’ dan imej yang bertemakan ‘Environment Technology’ pada ruang dalaman pusat informasi dapat memberi pendedahan kepada pengunjung betapa pentingnya kitar semula di negara kita. Dengan adanya pusat informasi seperti ini dapatlah kita terapkan budaya kita semula bagi membantu kemajuan negara.