Cadangan rekabentuk Restoran Asam Pedas Selera Kampung di Jalan Sultan Azlan Shah, 31400 Ipoh, Perak / Nor Soraya Ab Halim - Ab Halim, Nor Soraya (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2007)
Projek akhir ini merupakan cadangan merekabentuk ruang dalaman dan skim wama baru untuk Restoran Asam Pedas Selera Kampung. Tujuan kajian ini dijalankan adalah untuk mengekalkan tradisi Melayu melalui di mana, kebersihan dan mengekalkan kualiti makanan yang disediakan. Untuk memenuhi kriteria ii, Restoran Asam Pedas Selera Kampung bertanggungjawab untuk memastikan segala aspek kebersihan itu di ambilkira samada dari segi perkhidmatan yang disediakan mahupun dari segi penyediaan makanan yang telah disediakan. Fokus utama adalah untuk merekabentuk dan menjalankan operasi dapur yang berpusat iaitu ‘ central kitchen ‘ yang lebih moden dan sistematik untuk penyediaan makanan dan ruang untuk memasak. Objektif utama adalah untuk mengekalkan kualiti makanan yang disediakan untuk menarik pelanggan datang ke restoran. Seterusnya, konsep Restoran Asam Pedas Selera Kampung dapat diterima oleh semua lapisan masyarakat tidak kira di dalam negara mahu pun luar negara.