Cadangan merekabentuk dalaman butik salon rambut, di Berjaya Times Square Kuala Lumpur / Nor Dalila Abd Ghaffar - Abd Ghaffar, Nor Dalila (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2005)
Di dalam kajian dan penyelidikkan yang telah dijalankan untuk menyiapkan laporan thisis ini terdapat beberapa faktor yang perlu dititik beratkan, anataranya adalah tujuan kajian, kaedah kajian, penemuaanpenemuan utama, dan isu-isu serta masalah yang ditemui. Projek yang dijalankan adalah cadangan merekabentuk dalaman untuk butik salon rambut. Butik ini menggunakan prodak Loreal. Lokasi tapak yang di pilih untuk dijadikan tapak (site) ialah di pusat membeli belah Berjaya Times Square, yang terletak di Kuala Lumpur. Di dalam pusat membeli belah tersebut,terdapat beberapa lot kedai yang sesuai untuk dijadikan tapak. Lot yang dipilih adalah pada tingkat 3, iaitu terletak berdekatan dengan pintu masuk pusat mainan. Lot yang diambil adalah sebanyak 3 buah lot iaitu seluas 2017kaki pesegi. Setelah di buat beberapa cadangan untuk merekabentuk untuk projek ini.maka terhasilah satu konsep untuk di jadikan garis panduan untuk merebentuk salun ini. Terdapat 13 ruang di dalam salun ini yang telah direkabentuk. Antara ruang-ruangnya adalah ruang menunggu, ruang pertanyaan\bayaran,ruang perbincangan tentang prodak yang hendak diguanakan,ruang untuk membancuh wama, warna untuk kanakkanak gunting rambut, ruang untuk make up(dandanan), ruang untuk menyimpan barang, bilik khas (VIP),ruang untu pekerja, ruang untuk meleruskan rambut dan ruang untuk mewarnakan rambut. Setiap rung di rekabentuk mengikut kesesuiannya.