Cadangan rekabentuk Kafe Herba di Cameron Highlands / Julia Mohd Mokhtar - Mohd Mokhtar, Julia (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2007)
Projek akhir Rekabentuk Dalaman di peringkat diploma adalah merupakan manifestasi terhadap kefahaman pelajar tentang seluruh aspek proses rekabentuk dalaman yang telah dipelajari dari peringkat paling asas hingga ke peringkat persembahan cadangan reka bentuk. Projek pilihan rekabentuk kafe herba di Agro Technology MARDI Cameron Highlands, Pahang yang telah dibina pada tahun 1925 oleh British. Lawatan ke lokasi juga telah dibuat untuk melihat keadaan asal tapak. Pada masa yang sama, gambar ruang tapak dan sekitarnya telah diambil begitu juga dengan ukuran tapak tersebut telah dicatat. Objektif utama ialah untuk mencadangkan kafe herba yang unik dimana rekabentukya mempunyai peralatan-peralatan mesin memproses teh dan berkonsepkan natural moden.Tujuan projek ini dijalankan adalah untuk menyusun semula ruang-ruang yang ada dengan sistematik untuk memberi keselesaan dan kepuasan kepada pengunjung yang menggunakan kafe ini. Secara kesimpulannya, rekabentuk baru yang bakal di jalankan ini haruslah menepati ciri-ciri dan kehendak pelanggan serta bersesuaian dengan konsep yang ingin di tonjolkan. Di harapkan, rekabentuk ini akan dapat memberi manfaat kepada semua individu, sama ada pelancong asing mahupun rakyat di negara ini.