Mencadangkan rekabentuk baru Butik Hajaba Di Greentown Nova, Ipoh, Perak / Ida Nadia Ngahdiman - Ngahdiman, Ida Nadia (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2009)
Tidak dinafikan.dalam menjalani suatu rekabentuk dalaman.pereka haruslah memainkan peranan yang penting bagi memastikan ruangan daiaman yang dihasilkan menepati citarasa serta melengkapi aspek-aspek yang telah ditetapkan. Selain daripada itu,rekaan juga mestilah berdasarkan ketetapan undang-undang serta menepati ciri-ciri keselamatan. Setiap rekaan yang dihasilkan juga mestilah mempunyai konsep serta imej yang tersendiri. Ini adalah kerana.ia sedikit sebanyak dapat menarik lebih ramai orang selain daripada memberikan keyakinan terhadap khidmat yang disediakan. Dalam bahasa arab.perkataan ‘Hajaba’ ini membawa maksud menutupi. Hal ini sejajar dengan ketetapan yang menyeru umat islam supaya menutup aurat.Butik Muslimah Hajaba ini dicadangkan untuk rekabentuk yang baru.memandangkan perkembangan fesyen muslimah masa kini. Selain daripada itu.kewujudan butik Hajaba ini juga memberikan kemudahan kepada masyarakat untuk berfesyen,selain memenuhi syarak yang telah ditetapkan. Selain daripada itu,ia juga dapat membantu masyarakat supaya lebih memahami maksud berfesyen dari segi islam. Dengan rekabentuk yang menarik,tidak mustahil butik ini dapat menjadi tumpuan masyarakat bukan islam untuk mencuba rekaan terbaru butik ini yang bersifat kasual dan berkonsepkan ‘pengembara’.